Допълнителни 32 500 000 лв. одобри правителството, които ще отидат за

...
Допълнителни 32 500 000 лв. одобри правителството, които ще отидат за
Коментари Харесай

С 32,5 млн. лв. допълват програмата за модернизиране на професионалните гимназии

Допълнителни 32 500 000 лева утвърди държавното управление, които ще отидат  за възстановяване на материално-техническата база на професионални гимназии в разнообразни области на страната

Средствата ще добавят обновяването и модернизирането, което започва по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година По нея със средства в размер на 110 967 966 лева безплатно финансиране Министерството на образованието и науката стартира рационализация на 103 учебни заведения в Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югоизточен, Южен централен и Югозападен региони, както и в София-град.

В процеса на осъществяване на дейностите по тяхното възобновяване се е открил дефицит на средства за осъществяването на ремонтите в 46 учебни заведения.

Освен това през днешния ден държавното управление утвърди 3 991 237 лв. за физическа интензивност, спорт и спортно- туристически действия на децата и учениците за 2023 година.
 В гимназиите образоваме повече дизайнери, в сравнение с строители
В гимназиите образоваме повече дизайнери, в сравнение с строители

90% от закритите паралелки са професионални

Средствата се отпускат въз основата на създадени от детските градини и учебни заведения планове . С тях се финансират действия, свързани с подготовката и присъединяване в образователната и спортносъстезателната активност. Целта е да се стимулират децата и учениците за систематични занимания с физически извършения и спорт.

3 572 614 лева се обезпечават за финансиране на действия за 798 974 деца и възпитаници в общинските и частните детски градини и учебни заведения и в духовните учебни заведения . Останалите 418 623 лв. са предопределени за 196 деца и 83 607 възпитаници от държавните учебни заведения, включително 6010 лв. за Техническия университет - София, към който е Технологичното учебно заведение " Електронни системи ".

по Национална стратегия " Заедно в изкуствата и в спорта " за общинските, държавните и частните учебни заведения.

Минималните диференцирани размери на паричните средства за физическа интензивност, физическо образование, спорт и спортно-туристическа активност на деца и възпитаници в системата на предучилищното и учебното обучение са избрани с разпореждане на Министерския съвет от 2020 година на 3 лева за дете и на 5 лева за възпитаник. Те се обезпечават годишно със Закона за държавния бюджет.
 Правителството дава спомагателни 5 млн. лева за спортни площадки в учебните заведения
Правителството дава спомагателни 5 млн. лева за спортни площадки в учебните заведения

Програмата е разграничена на два модула - създаване на нови спортни площадки и ремонт на съществуващите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР